donderdag 16 oktober 2014

Must do: fiets huren in San Francisco!

Ben je gek? Een fiets huren in San Francisco? Weet je wel hoe stijl die heuvels zijn? Is het niet te gevaarlijk met al dat verkeer? Gewoon doen! En je voegt een onvergetelijke ervaring toe aan je trip!

En nee, natuurlijk fiets je niet Filmore street omhoog met een fiets. Of je moet een Tour-veteraan zijn. En een afdaling per fiets van Lombardstreet is ook niet aan te raden. Waarom dan wel een fiets huren? Nou voornamelijk wegens één fantatische route (er zijn er meer hoor!) via de Golden Gate Bridge naar Sausalito en dan met het veer terug naar SF.

Gratis fietskaart

Huur een fiets bij een van de talrijke verhuur bedrijven rondom Fishermans Warf en The Cannery. Een tip; scheur een kortingsbon uit een van de talrijke couponboekjes die je her en der in tijdschriftenboxen langs de weg vindt. Zorg dat de verhuurder de fiets goed afstelt naar je eigen lichaam en comfort. Alle fiestverhuuders geven gratis fietskaarten uit. Vergeet deze niet te vragen.
Je start de fietsroute in westelijke richting naar het Maritime National Historic Park om vervolgens via Fort Mason Meadows (een korte, maar flinke klim) naar het fietspad langs de Bay naar de Golden Gate Bridge te fietsen. (net ten noorden van Marina Blvd).


Veerpont

De rit over de brug is een van de hoogtepunten van deze route. De middag kun je benutten om te winkelen in Sausalito of te dineren in een van de talrijke restaurantjes. Zorg wel dat je even checkt hoe laat het laatste fietsveer richting Fishermans Warf vertrekt en koop desnoods al vast een kaartje.
De laatste veerpont vertrekt vaak rond schemering en het uitzicht vanaf het water richting de lichtjes van de stad is adembenemend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!