vrijdag 17 oktober 2014

The Best of The West



De meest aangeboden complete USA reis is wel de route door de Westkant van de USA. Maar wat krijg je er dan voor en waar moet je op letten bij de diverse aanbieders?

Wat bedoelen ze met ‘Best of the West’


Onder deze noemer vind je rondreizen die meestal Los Angeles en/of San Francisco als aanvlieghaven hebben en de meeste National Parks aandoen die in Californie en de aangrenzende staten liggen. Daarmee heb je alle publiekstrekkers in een notendop van de Westkant van de USA.

Met z’n allen of alleen

Het pakket wordt als groepsreis en als individuele rondreis aangeboden. Het eerste houdt in dat je met een groep in een tourbus van A naar B reist volgens vooropgezet plan in vooraf geboekte hotels. Individueel is praktisch hetzelfde maar dan met z’n 2en of met z’n 4en in een eigen huurauto. En dat is nu net het verschil. Want de kilometers moet je toch maken om van A naar B te komen, alleen doe je dit dan in je eigen tempo.


Welke aanbieder heeft de beste versie?

Als je een goede keuze wilt maken moet je een aantal aanbieders naast elkaar leggen ter vergelijking. Hierbij kun je o.a. letten op de “gratis” extra’s. Is het reisschema alles wat er is of worden er alternatieven voor de diverse dagtrips aangeboden. Stadskaarten. Wegenkaarten. Foldermateriaal van bezienswaardigheden op de route. Wat doet A wel en laat B links liggen en wat krijg je er voor in de plaats. Zit er veel prijsverschil in en is het je dat verschil waard. Wat wil jij zien op deze reis en is dat mogelijk in de route. Is er verlenging van dagen mogelijk, een andere huurauto, een ander hotel? Tip: Lees je van te voren in over de locaties en de hotels die je bezoekt tijdens deze reis. Dan kun je de aanbieders nauwkeuriger vergelijken.  

Lange afstanden

Omdat er zoveel gezien moet worden in een betrekkelijk korte tijd leer je snel hoe de Amerikanen zelf omgaan met lange afstanden, want een autorit van 4 uur is geen uitzondering op deze route. Als je niet bereid bent lang achter het stuur te zitten, of niet kunt, is de individuele rondreis geen aanrader. Tijdens onze kennismaking met dit continent hebben wij gekozen voor een individuele 15daagse trip (de lengte van de meeste tours) en hebben volgens het reisschema ongeveer 3000 kilometer afgelegd. Natuurlijk is autorijden in Amerika onvergelijkbaar met autorijden in Nederland, laat staan Europa. Maar toch wil ik deze waarschuwing meegeven. 

Hotels

Om deze reizen betaalbaar en beter berijdbaar te laten zijn, liggen de meeste hotels wat verder af van het centrum van de stad of het dorpje waar je gaat logeren. Mijn advies is om de locatie van de aangeboden hotels te bekijken (Google Maps is een goede tool daarvoor) zodat je niet voor verrassingen komt te staan bij aankomst. De meeste aanbieders maken gebruik van zogenaamde keten-hotels zoals Best Western of Holiday Inn. Afhankelijk van de aanbieder krijg je hotelvouchers thuisgestuurd of kun je tijdens de reis op vertoon van je paspoort inchecken.

National Parks



Doorgaans zit een bezoek aan Death Valley, Yosemite, Grand Canyon in de route inbegrepen. Zion, Bryce, Sequoia/King’s Canyon zijn ook meestal in de routes opgenomen. De entreegelden zijn niet inbegrepen. Een aanrader is om een National Parks Pass aan te schaffen. Deze geeft je entree voor 1 jaar lang, voor 2 personen gedurende een hele kalender jaar voor een zeer lage prijs. Voor meer informatie verwijs ik je naar de officiĆ«le overkoepelende parkwebsite www.nps.gov Hier vind je alle informatie over het ontstaan van de parken, de openingstijden en entreegelden, de weer- en wegcondities.

Eten tijdens de route

Ik adviseer iedereen gezien de soms lange autoritten en late hotel incheck tijden vooraf aan de reis thuis te uit zoeken of de restaurants in de buurt van het hotels tot 21:00 uur, 22:00 uur of maar tot 19:00 uur open zijn. Is er een supermarkt in de buurt voor je water, bier en frisdrank. Het lijkt overbodig, maar als je in een vreemd land onderweg bent waar je de gebruiken (nog) niet van kent kun je maar beter voorbereid zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!