maandag 6 oktober 2014

Hoe begin je......

Dat is de eerste vraag die je jezelf stelt. Hoe maak je een keuze voor jouw vakantiebestemming. Dan heb je in elk geval een keuze te maken. Het is natuurlijk een ander verhaal als je van de baas de opdracht krijgt een paar dagen naar de States te vliegen voor een of andere afspraak. Maar we dwalen af…. 

Waarom zou je kiezen voor een vakantie naar de USA? Wat trekt je daarin aan? Hoe komt deze bestemming überhaupt in je gedachten terecht. Omdat de USA zo groot(s) en divers is, is dit geen onbelangrijke vraag om mee te starten.

All-in resort?!

Wil je zon en strand? Dat kan op verschillende plekken aan the East en the West Coast. Maar waarom zou je hiervoor minimaal 8 uur vliegen in plaats van de 3 uur naar Turkije voor zon en strand. Ik zeg dit niet om jullie af te schrikken, maar gewoon om aan te geven dat het niet zo simpel is. Natuurlijk kun je gewoon lukraak naar Miami te vliegen en 5 dagen op het strand gaan liggen. Dat kan, maar dan raad ik je een all-in resort aan via Kras of Arke reizen. Maar als je daar naar op zoek bent kun je inderdaad net zo goed naar de Turkse Rivièra!

Westerns 

Nu we dit beginpunt wat hebben verduidelijkt zal ik vertellen hoe wij in de States terecht zijn gekomen. Want ‘lang geleden’ zagen we een fly-drive advertentie in de Kampioen staan. Toen hadden we nog de Gulden en was de wisselkoersverhouding iets anders. Maar de aantrekkingskracht werd er niet minder om. Ik had kriebels die gevoed werden door boeken, tv, reismagazines en fantastische foto’s die me niet loslieten. Hij had kriebels vanwege de Westerns die hij vroeger voor de tv verslond. Want zo kon het toch niet in het echt zijn?! En die advertentie combineerde een stukje USA waarvan we dachten dat het een goede start zou zijn. Dat dat eigenlijk een foute inschatting was komt later. En dus hebben we er onze huwelijksreis van gemaakt. Zo is het bij ons begonnen. En we zijn er nooit meer vanaf gekomen, van die kriebels!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!