dinsdag 4 november 2014

Boodschappen doen



Anders dan in Nederland, waar ze bijna uitgestorven zijn, vind je in de usa nog veel kleine buurtwinkeltjes. In sommige steden zelfs op elke straathoek! Deze winkels zijn handig voor je kleine boodschappen, wat flesjes water, een biertje, een wijntje, een zak chips of wat fruit. Vaak kun je er ook een boterham (sandwich) krijgen. Ik zeg express kleine boodschappen, want deze buurtwinkeltjes zijn soms wat duurder en hebben natuurlijk een kleiner assortiment. 

Voor de echte reizigers en kilometervreters is het raadzaam om een voorraad in te slaan van het een en ander. Dan heb je onderweg iets te eten of drinken en zit je niet verlegen om een drankje als het winkeltje bij het hotel al gesloten blijkt te zijn. Ik heb meteen op onze eerste trip een klantenkaart bij Safeway aangeschaft. Net als de Albert Heijn, maar dan stukken beter! Gaandeweg heb ik ook van een aantal andere winkels een kaart aangeschaft, de gratis kaarten dan wel te verstaan. Ik probeer te vermijden om hier voor te betalen. Hoewel ik bij mijn volgende bezoek aan Target toch ook hier een kaart aanschaf, deze kost wel geld, maar dat heb je er wel uit na een paar bezoeken. 

Maar goed. Boodschappen kopen. Allereerst zul je in de meeste gevallen de artikelen in een groter formaat dan thuis aantreffen. Een fles cola krijg je vaak alleen in een 2liter fles of in blik. Een zak chips heeft ook zeker 1,5 keer zoveel inhoud dan die van ah of jumbo. Hoewel het wel hetzelfde merk is, want Lays krijg je ook gewoon in Amerika. Bier heeft een lager alcohol percentage dan hier, meestal 4,2%. Light beer, beter voor de calorieën, heeft ongeveer 3% alcohol. Ook verpakkingen voorverpakt boterhamvlees en kaas zijn groter. Als ook de potten salsa voor je chips. Dat is niet altijd handig, want niet iedere hotelkamer heeft een koelkast. Daarom onze tip om een koeltas of draagbaar formaat koelbox te kopen of van thuis mee te nemen. 

Wat heel handig is, is dat de meeste winkels een uitgebreid assortiment aan drogisterij artikelen hebben. Een eigen Kruidvat, zogezegd. En vaak zelfs een gangpad met sterke drank. Winkel dus wijs. En net als in Nederland zitten niet alle supermarkten overal. Safeway vind je wel Californie, maar niet in Florida. Ik heb een kleine opsomming van supermarkten voor jullie: Safeway, Vons, Ralphs, Kmart, Walmart, Target, Albertsons, Publix, Kroger. Een redelijk volledige lijst is te vinden op Wikipedia voor als je van te voren de namen wilt leren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!