woensdag 8 oktober 2014

Hoe herken je een goede pizzeria?

Voor iemand die nogal kieskeurig is met eten en die niet alles zomaar ongestraft naar binnen kan schuiven, is pizza vaak een veilige keuze. Vooral als je wegblijft van de fastfoodketens zoals Domino's of Pizzahut. Maar hoe herken je nu een goede pizzeria?

 

Woodfired oven

Zodra je de stukjes hout in de oven ziet knisperen, dan weet je het; hier wordt een ambachtelijke pizza gebakken! Alle smaken komen door door het hout nog beter tot zijn recht en de bereidingstijd zijn door de hoge temperaturen lekker kort!

 

Organische of lokale ingrediënten

De menu kaart geeft veel informatie over de versheid van producten. Bij verse lokale producten hoef je geen rekening te houden met E-nummers of niet vermelde artificiële ingrediënten. Het smaakt altijd beter dan ingeblikt en je hoeft vaak geen zout of peper meer toe te voegen om een nare smaak te camoufleren.

 

Hebben ze pizzapunten of werken ze alleen op bestelling?

Niet echt een kwaliteitscriterium. Maar een vitrine met pizzapunten geeft wel goede indruk hoe de uiteindelijke 'pie' eruit ziet en bij twijfel kun snel en goedkoop wat proeven. Een pizzapunt is echter nooit te vergelijken met een echte pizza, want het is immers opgewarmd! 

 

Lokaal bier of alleen maar budweiser, cola en water

Een goede pizzabakker zorgt ook voor kwalitatieve 'bijgerechten'. Een blik in de ijskast of op het drankmenu zegt vaak meer over de kwaliteit van het eten dan de inrichting van het restaurant. Zo hebben we regelmatig geweldig genoten van een ambachtelijk bereide pizza en een biertje van een lokale brouwerij terwijl we op een plastic tuinstoeltje zaten en de tafel aan alle kanten wiebelde. 

 

Wie zijn de vaste de klanten?


Een lange rij voor de deur zegt vaak genoeg, hier is het eten lekker! Zit het bomvol met studenten? Twijfel niet en ga naar binnen! Ze serveren waarschijnlijk top eten voor bodemprijzen! Alleen maar touristen, luidruchtige kids of alleen een verdwaalde bejaarde? Zoek verder!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!