zaterdag 1 november 2014

Aandachtspunten voor Las Vegas


Parkeren bij de hotels

 

Je kunt kiezen uit self parking en valet parking. Valet is soms inbegrepen bij hotels bij de duurdere kamers, let hier goed op bij het boeken. Self parking is bij het ene hotel makkelijker en overzichtelijker (Hooters)  dan bij het andere hotel (TI). Als je niet meteen bij de ingang van de self parking area een plekje ziet, rijd dan gerust een rondje om een idee te krijgen waar de lift is of het dichtstbijzijnde voetpad naar het hotel. Vergeet de etage en het parkeervaknummer niet. In de meeste garages kun je gemakkelijk verdwalen, helemaal als je moe uit het vliegtuig komt of van een dagje shoppen. Als je voor valet kiest, vergeet dan niet dat dit dagelijks extra kost (vanaf $10 per dag) en dat je de bellhop fooi geeft voor de koffers die hij moet slepen, zeker $1 per koffer. Al met al kan deze manier van parkeren aardig in de papieren lopen.

De kamers en de haken en ogen

 

Net als overal ter wereld heb je keuze uit 1persoons, 2persoons en een suite. Maar meer nog heb je in Las Vegas want alles is “bigger and better in Las Vegas”. En hoe luxer het hotel, hoe meer verschillende suites en hoe meer extra’s je kunt bijboeken. Denk hierbij aan een champagne ontbijt, early check-in of extra laat uitchecken. Alle extra’s kosten geld en de prijzen die genoemd staan zijn altijd de ‘per dag’ prijzen. Waar je in elk geval op moet letten is het bed (Queen of King), single of double bed en of je uitzicht wilt hebben.  Vaak staat ook de kamergrootte (in sq oftewel square feet) vermeld. Je kunt je verblijf dus zo basic of luxueus maken als je zelf wilt, als je maar de $$$ hebt. Voor hen die alleen reizen, meestal krijg je als eenpersoons kamer gewoon een 2persoons kamer, maar tegen een ander tarief. 


Locatie

 

Waar wil je zitten op de Strip. In elk geval op las Vegas Boulevard SOUTH, want anders zit je op “Freemont” en dat is niet het stukje Strip dat iedereen kent van tv. De duurste hotels vind je ongeveer op de helft hiervan, ter hoogte van Harmon en Flamingo. Hier ligt ook Forum Shops at Caesars Palace. Tegenwoordig is dit kruispunt voetgangersvriendelijker dan een paar jaar geleden. Nu kun je met een lift naar boven om met de roltrap de kruising over te steken en zo ongeschonden het getoeter te overleven. Het is ook dit stukje Strip dat het duurst is qua hotelkamers. Bellagio, Caesars Palace, Paris Las Vegas, Venetian…. Je kunt de Strip het best verdelen in blocks. Het 3900 block is ter hoogte van Mandalay en Luxor. Het 2800 block is ter hoogte van Circus Circus. Lopen van Mandalay naar Circus Circus duurt ongeveer een uur, zonder shopping stops en langzaam lopend en stilstaand toeristenverkeer. Kom je van het vliegveld en ga je de volgende dag weer verder, dan zit je goed aan de Luxor kant. Vanaf hier kom je het makkelijkst op de I15. Voor een langer verblijf in Las Vegas raad ik je aan een to-do-list te maken (wat wil je doen en zien in LV) en je te bedenken hoe luxe je het wilt hebben. Zo kun je het makkelijkst de lange lijst van hotels inkorten!

Dineren 

 

Alle hotels hebben verschillende restaurants in het gebouw. Je kunt er vrijwel elke keuken vinden; Mexicaans in o.a. Mandalay), Italiaans in o.a. New York New York, Grieks in Cosmopolitan, Frans in onder meer Paris. Zo heeft ook Wolfgang Puck verspreid over de Strip een aantal restaurants, o.a. in Mandalay en MGM. Maar voor de kleinere portemonnee is er ook genoeg te vinden! Zelfs als je iets anders wilt dan een broodje van Subway of hamburger van Fuddruckers. Kijk eerst wat je hotel te bieden heeft en of dat a) in je budget past en b) je smaakpapillen prikkelt. Als niet, dan zul je toch de Strip op moeten! Let hierbij op het tijdstip dat je wilt gaan eten. Tussen 20:00 en 22:00 is het altijd druk, vrijwel in elk restaurant. De kaart is meestal duurder op dit tijdstip en de wachttijd voor een tafel, of als je eenmaal aan je tafel zit voor het eten, is vaak lang. Bereid je thuis of onderweg naar Las Vegas alvast voor zodat je niet urenlang heen en weer loopt van menu naar menu voordat je een keuze maakt. Maak vooraf een lijstje om je keuze te verkleinen en vergemakkelijken. Hotelwebsites en reisgidsen zijn erg goede hulpmiddelen en vergeet Zagat niet. Denk hierbij ook aan dat de meeste restaurants van donderdag tot en met zaterdag vaak werken met reserveringen, telefonisch en walk-in. Lukt dit allemaal niet dan heb je nog een fantastisch 24/7 Foodcourt naast de M&M store tegenover New York New York!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!